HYVÄNTEKEVÄISYYS NEULONTAA💛💙

TO 9.3. JA PE 10.3.

KLO 17.00–19.00 Villasukka-paja Kahvila Mikussa. Pyöröpuikon yrittäjä Marjut Lohi opettaa neulomaan villasukkia, jotka lahjoitetaan ja lähetetään Ukrainaan.

🧶10 ensimmäistä neulojaa saa puikot ja langat

☕️ Kahvitarjoilu

Jos et halua tulla Galleriaan neulomaan, voit myös neuloa itse ja tuoda sukat Gallerian Kahvila Mikuun, niin lähetämme sukat eteenpäin.

OHJEET:

Koko: aikuinen / koko 40

Langanmenekki: Teetee Salla tai muu vastaava lanka (50g = 100m)

Sukkapuikot: 3 tai 3,5mm tai käsialan mukaan.

Mallineuleet: Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *-*.

Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.

Luo 56 s sukkapuikoille ja jaa silmukat neljälle puikolle, 14 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo sitten suljettuna neuleena joustinneuletta noin 14 cm tai haluamasi pituus. Kavenna viimeisellä kerroksella 1 silmukka jokaiselta puikolta eli yhteensä 4 silmukkaa, nyt työssä on 52 silmukkaa, 13 kullakin puikolla.

Aloita kantalappu neulomalla I puikon s:t joustinneuleena IV puikolle 😊 26 s). Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule: 1. krs: (työn nurja puoli) nosta 1. s neulomatta (lanka jää työn nurjalle puolelle) ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ. 2. krs: (työn oikea puoli) *nosta 1 s neulomatta, lanka jää nurjalle puolelle, neulo 1 s oikein*, toista *-* kerros loppuun. Käännä työ. Toista kerroksia 1-2 yhteensä 13 kertaa 😊 26 krs).

Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo kantatilkussa oikean puolen kerrosta, kunnes jäljellä on 10 s. Tee ylivetokavennus 😊 nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s nurin neulomatta (lanka työn nurjalla puolella), neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 9 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8:na.

Poimi vapaalle puikolle kantalapun oikeasta reunasta (4. puikko) 14 s + 1 s kantalapun ja III puikon välistä, neulo kantalapusta 4 silmukkaa samalle puikolle. Poimi nyt kantalapun vasemmasta reunasta (1. puikko) 14 s + 1 s II puikon ja kantalapun välistä sillä puikolla, jolla on 4 s, Neulo poimitut silmukat oikein vasemman puoleisella kantapohjan puikolla. Neulo II ja III puikon s:t oikein. Neulo poimitut s:t kiertäen takareunasta oikein ja kantalapun 4 s oikein. Silmukoita on nyt puikoilla 19-13-13-19.

Jatka näillä kaikilla 64 s:lla sileää ja tee kiilakavennukset: neulo I puikon silmukat oikein kunnes on jäljellä 3 silmukkaa, neulo 2 oikein yhteen ja yksi oikein. Neulo II ja III puikon silmukat oikein. IV puikon alussa neulo 1 oikein ja tee ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros, tee kavennukset kuten edellä. Kavennukset tehdään siis joka toisella kerroksella niin kauan kunnes jokaisella puikolla on 13 silmukkaa.

Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 20 cm tai pikkuvarvas peittyy.

Aloita sitten kärkikavennukset:

Leveä nauhakavennus:

Neulo I puikon silmukat oikein, kunnes jäljellä on 3 silmukkaa, neulo 2 oikein yhteen, 1 silmukka oikein.

Neulo II puikon alussa 1 silmukka oikein ja tee ylivetokavennus.

Tee III puikon kavennukset samoin kuin I puikolla ja IV puikon kavennukset samoin kuin II puikolla. Tee kavennukset joka toisella kerroksella kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 8 silmukkaa, tämän jälkeen tee kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä yhteensä 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä se kaikkien silmukoiden läpi, päättele hyvin.

Valmiin sukan voi kostuttaa tai höyryttää kevyesti, niin neulepinta tasoittuu.

#NeulotaanYhdessä

#Hyväntekeväisyys

#UkrainanPuolella

#KauppakeskusGalleria

#Lappeenranta

Hyvää Juhannusta!

17.6.2024

Kauppakeskuksen poikkeusaukioloajat

7.5.2024

Hauskaa Vappua!

29.4.2024
Ajankohtaista