Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun
Kamalan hienoa -ikkunanäyttely

Taidenäyttely on osa parhaillaan meneillään olevaa Lappeenrannan kaupungin ”Kamalan hienoa! – Kestävät teot näkyväksi ympäristötaiteen keinoin” -hanketta, jossa tuodaan kaupungin monipuolinen kestävän kehityksen eteen tehty työ näkyväksi eri toimijoiden kanssa yhteistyössä kaupunkiympäristössä toteutettavien ympäristö- ja kaupunkitaiteen keinoin.

Taidenäyttelyssä on esillä kuvataiteilija (AMK) Tiinalotta Särmölän sarjakuvia Sara-Saimaannorpasta ja Kuisma-Kuutista. Sarjakuvat on tehty yhteistyössä lastenkulttuurikeskus Metkun kanssa. Teemana sarjakuvissa on ekologiset arvot, koulukiusaamisen vastaisuus ja Metkun toiminnan esittely.

Sara-Saimaannorppa ja Kuisma-Kuutti: Tee ekoteko -sarjakuvat on toteutettu Lappeenrannan kaupungin Green Leaf -juhlavuoden 2021 kunniaksi. Green-teeman mukaisesti sarjakuvissa on käsitelty ekologisia arvoja. Luontoystävällisten sarjakuvien teosta Metku on myös julkaissut Särmölän tekemän sarjakuvamenetelmäoppaan Sara-Saimaannorppa ja Kuisma-Kuutti: Tee ekoteko, se on hyvä veto.

Sara-Saimaannorppa ja Kuisma-Kuutti: Me ei kiusata! -sarjakuvissa on käsitelty koulukiusaamisen vastaisuutta: Älä toista pilkkaa, Älä satuta toista, Käyttäydy asiallisesti somessa, Erilaisuus on rikkautta, Älä ota luvatta toisen tavaroita ja Älä jätä ketään yksin. Sarjakuvat toimivat opettajina, kuinka kiusaamistapauksissa tulisi toimia.

Lisäksi esillä on myös sarjakuvia, jotka kertovat Metkun toiminnasta: Kulttuuria ja taidetta K9-kortilla, Kulttuuripolku, Metkukuoro ja Loistopuisto. Peruskoululaiset ovat päässeet tekemään myös omia sarjakuvia Särmölän ohjaamissa Metkun sarjakuvatyöpajoissa.

www.lastenmetku.fi

Kauppakeskuksen poikkeusaukioloajat

7.5.2024

Hauskaa Vappua!

29.4.2024

KUUTTI FEST PE 26. – SU 28.4.

17.4.2024
Ajankohtaista